Bitcoin’e Alternatif Olabilecek 4 Kripto Para

Bitcoin’e Alternatif Olabilecek 4 Kripto Para

Bitcoin, kripto para ekosistemindeki ilk proje olması nedeniyle geniş bir yatırımcı ilgisi ile karşılaştı. Bitcoin’in bir elektronik ödeme aracı olarak 2008 yılında geliştirilmesi ve bir yıl sonra, 2009’da piyasaya çıkarılması beraberinde coin’lerin geniş bir kullanım alanına ulaşmasını sağladı. Ancak Bitcoin ağı, ilkel özellikler içeren bir blokzincirine sahip. BTC blokzincirinin değiştirilemez ve güncellenemez yapısı, zaman içinde BTC alternatiflerinin çıkmasına neden oldu. Bugün Bitcoin alternatifi birçok coin var ve Bitcoin’e göre çok ciddi avantajlar sunuyor. Bitgesell’in başı çektiği listede, en önemli Bitcoin alternatiflerine bakalım.

Bitgesell

2020 yılında Emma Wu tarafından geliştirilmiş bir Bitcoin alternatifi proje olan Bitgesell, kısa süre içinde ilgi gören bir proje oldu. Bitcoin’in en çok eleştirilen yönlerinin ciddi bir inovasyonla geliştirildiği BGL projesinin, Bitcoin ile ortak yönleri olsa da, farkları daha fazla. Her iki proje de 21 milyon maksimum coin arzına sahip. Bununla birlikte, Bitcoin’de yarılanmalar 4 yılda bir olurken, Bitgesell’de ise yarılanmalar her yıl gerçekleşiyor. Yarılanma süresinin uzunluğu, Bitcoin arzının çok uzun bir zamandan sonra tamamlanmasını sağlıyor. Son BTC üretimi 2140 yılında gerçekleşecek. Bitgesell ekibine göre Bitcoin yarılanmasının uzunluğu ve arzının neredeyse 100 yıldan fazla sürmesi, BTC’yi dijital bir altın olarak kılmıyor.

Bitgesell düşük yarılanma süresi sayesinde, çok daha kısa bir süre içinde arzını tamamlayacak. Hesaplamalara göre Bitgesell arzının sona ermesi için 2054 yılını beklemek gerekecek. Buna ek olarak Bitgesell, Bitcoin alternatifleri içinde en düşük blok boyutuna sahip coin’lerden. Bitgesell’de bir blok 0.4 MB iken Bitcoin’de ise blok boyutu 4 MB. Aradaki 10 katlık fark, Bitgesell’in çok daha hızlı, hafif ve düşük enerji sarfiyatı ile madenciliğe olanak tanımasını sağlıyor.

Bitcoin Cash

Bitcoin’in çatallarından biri olan Bitcoin Cash, Bitcoin’in beğenilmeyen bazı yönlerini geliştirme amacı ile piyasaya çıktı. BCH simgesi ile işlem gören Bitcoin çatalının özelliği, işlem sürelerine limit getirerek daha hızlı bir Bitcoin süreci ortaya koymaktı. İsminden de anlaşılacağı üzere, vizyonu nakit olarak ödenebilen yapıda bir ekonomik ağın parçası olmak olan Bitcoin Cash, çıktığı ilk dönemlerde ciddi bir ilgi gördü. Bununla birlikte zaman içinde BCH piyasa değeri geriledi. BCH çatalı, elinde Bitcoin tutan cüzdanlara aynı oranda dağıtılmıştır.

Bitcoin SV

Bitcoin’in diğer bir çatalı olan Bitcoin SV, Bitcoin Cash ile birlikte ele alınabilir. Bununla birlikte, Bitcoin Cash ciddi farklar ortaya koyarken, Bitcoin SV daha muhafazakar bir coin’dir. İsmindeki SV, Satoahi’nin Vizyonu anlamına gelen Bitcoin SV’nin amacı, orijinal Bitcoin ilkelerine sadık kalmaktır. Bu anlamda BSV, ciddi bir yenilik ya da fark içermez. Bitcoin alternatifleri içinde popüler coin’lerden biri olan BSV, ilk dönemlerde popüler olsa da sonrasında, piyasa değeri açısından gerilemiştir.

Litecoin

Litecoin, Bitcoin’in bir çatalı değildir ancak Bitcoin’den sonra ilk geliştirilmiş coin’dir. Bu yönüyle, ilk altcoin olan LTC, Bitcoin ile aynı kod yapısına dayanır. Ancak içerdiği farklar, Litecoin’i kısa sürede değeri yükselen kripto paralar içine sokmayı başarmıştır. Litecoin’in özelliklerine bakıldığında, daha hızlı işlemlere olanak tanıyan bir ağ söz konusudur. Bununla birlikte, Bitcoin 21 milyon arza sahipken, Litecoin 84 milyon arza sahiptir.

Bitcoin alternatifi projeler artarak devam ederken, 2020 yılında geliştirilen Bitgesell, en yenilikçi özellikleri barındıran proje olması ile ön plana çıkıyor.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki ilgili bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.

http://bitgesell.de/en/
https://bitcointalk.org/index.php
https://coinmarketcap.com/tr/currencies/bitgesell/

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Evden Eve Nakliyat Firmaları Adresi

Evden Eve Nakliyat Firmaları Adresi

Kuyumcu Vitrininde Neler Olmalıdır?

Kuyumcu Vitrininde Neler Olmalıdır?

Mis Gibi Kokan Çiçek Çeşitleri

Mis Gibi Kokan Çiçek Çeşitleri

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir