Cephe Kaplama Çeşitlerinden Eps Uygulaması

Cephe Kaplama Çeşitlerinden Eps Uygulaması

Dış cephe kaplaması yapılmadan önce bir takım ön hazırlıklar yapılması gerekmektedir. Zemin kontrolü yapılarak uygulamaya başlanır. Bunun için dış cephe kaplaması yapılacak alanın sıvalı, kuru, temiz, kabarık ve tümseklerden arındırılmış olması gerekir. Kabarık kısımlar, dökülen bölgeler var ise tamir harcı kullanılarak onarılmalıdır. Uygulama yapılacak alanların üzerinde bulunan reklam panoları, klima varsa kablolar sökülüp dış cephe kaplama uygulamasına hazır hale getirilmelidir. Uygulama için hava durumu da oldukça önemlidir. Güneşin direk geldiği zamanlarda, yağmurlu ve kuvvetli rüzgarın hakim olduğu günlerde uygulama yapılmamalıdır. Bütün ön hazırlıklar yapıldıktan sonra dış cephe kaplama uygulama işlemine geçilir.

Ön Hazırlık Sonrası Yapıştırıcı Hazırlanması

Eps dış cephe kaplama sistemlerinde çimento esaslı yapıştırıcı, suyla karıştırılarak hazırlanır.

Hava şartlarına bağlı olarak yapıştırıcıyı hazırlarken, 25 kilogramlık yapıştırma harcına aşağı yukarı 6-7 litre su gerekir. Karışım 10 dakika kadar karıştırılıp 4-5 dakika kadar dinlenmeye bırakılıp tekrar karıştırılarak hazır hale getirilmiş olur.

Hazırlanan bu yapıştırıcı dış cephe kaplama harcı 2 saat içerisinde kullanılması tavsiye edilir.

Dış cephe kaplama uygulamalarının düzgün ilerlemesi için işe su basman profili ile başlamak daha doğru olur. Dış cephe kaplama için kullanılacak EPS kalınlığı dikkate alınarak seçilmelidir. Kaplama yapılırken levha aralarında genleşme derzleri için 0,5 – 1 cm lik aralıklar bırakılmalıdır.

Yapıştırıcı Harç Teknikleri

Dış cephe kaplama için kullanılan strafor köpüklerin yapıştırılmasında iki türlü yöntem kullanılır.

Bunlardan birincisi, çerçeveleme metodudur. Bu metot da levha kenarlarına, boydan boya 5 cm genişliğinde yapışkan harç sürülür, levhaların içine ise öbekler halinde harçtan konarak yapılır.

İkinci yapıştırma yöntemi ise, taraklama yöntemidir. Bu uygulamada ise kullanılacak levha yüzeyinin her tarafını tamamen kaplayacak şekilde yapışkan harç sürülüp, taraklı mala ile eşit şekilde yayılır.

Dış Cephe Kaplama Levhalarının Sabitlenmesi

Dübel uygulamaları yapışkan harç tam olarak kuruduktan sonra ( bu süre genellikle 24 saattir ) sabitlemek için dübel işlemi yapılabilir. En doğru dübel işlemi metre kareye 6 adet olacak şekilde yapılmalıdır. Bu sayı bina yüksekliğine veya rüzgarın şiddetli olduğu bölgelere göre artabilir. Dübel yapısı ve uzunluğu dış cephe kaplama malzemesine uygun seçilmelidir. Yukarıda sayılan işlemler bittikten sonra sıva aşamasına geçilir. Düzgün sıva işlemi gerçekleştirmek için köşelerde fileli köşe profilleri kullanılır.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

IQOS Elektronik Sigara Aksesuarları

IQOS Elektronik Sigara Aksesuarları

Ahşap Dış Cephe Mantolama Çözümleri

Ahşap Dış Cephe Mantolama Çözümleri

Endüstriyel Mutfak Çeşitleri

Endüstriyel Mutfak Çeşitleri

Kış Lastiği Nedir?

Kış Lastiği Nedir?

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir