Çocuklarda Tel Tedavisi

Çocuklarda Tel Tedavisi

Çocuklarda ilk ortodontik muayenenin 7 yaşında yapılması önerilmektedir. Çocukların süt dişlerinin tamamlanması 6 yaşında tamamlanmaktadır. Bu dönemde alt ve üst kesici tüm dişler sürmeyi tamamlar ve daimi azı dişleri genellikle sürmektedir. Çene darlığının olması ve sürecek dişler için yer darlığı ve daimi dişlerin gömülü kalması gibi sık karşılaşılan problemler ciddi bir hal almadan önlem alınması oldukça fazla önem teşkil etmektedir.

Diş Gelişimini Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Gelişim döneminde çocukların parmak emme, dil itme gibi alışkanlıkları dişlerin gelişimini etkilemekte ve bununla birlikte solunum yolu problemleri gelişimin doğal olmamasına ve yüzün ahenkli gelişimini sürdürmesine neden olmaktadır. Bu tip dış faktörlerin neden olduğu diş sorunlarının önlenmesi için sağlıklı dişlere sahip olunması için Gebze diş kliniği tarafından tel tedavisi yapılmaktadır.

Ortodontik Muayene Faydaları Nelerdir?

Erken dönemde yapılan ortodontik muayene sayesinde zamanında dişe müdahale edilir ve oluşacak bozukluk ve çarpışıkların önüne geçilmektedir. Ortodontik müdahaleye ihtiyaç duyulmasa dahi dişlerin bakımı yapılarak önlem alınmaktadır. Çocukluk döneminde yapılan müdahale ve diş sağlığı bakımı gelecek yıllardaki sahip olunacak kalıcı dişlerin sağlığını doğrudan etkilemektedir. Ortodontik muayenenin faydaları arasında;

-Erken diş kaybının önlenmesi

-Zamanında yapılacak tel tedavisi

-Çene kaymasının önlenmesi

Parmak emme sorununun önüne geçilmesi durumlarında fayda sağlamaktadır. Pedodonti bölümüne ve ortodonti bölümü ile çocuklara en iyi tedaviyi veren Gebze diş kliniği bu konuda oldukça başarılı hizmetler sunmaktadır.

Çocuklarda Tel Tedavisi

Çarpık, yamuk ya da ayrışık olan dişlerin ve çene darlığı sorunu nedeni ile üst üste şekillenen dişlerin tedavisi için tel tedavisi mümkün olmaktadır. Özellikle en iyi ve sağlıklı sonuç alınabilmesi için çocukluk döneminde tel tedavisi yapılması oldukça önemlidir. Bu konuda Gebze diş kliniği ​​​​​​bünyesinde hizmet veren diş hekimlerinin önerdiği çocuklarda diş tedavisi 7 yaş ile 13 yaş arası olmaktadır. Bu süre içerisinde tüm kalıcı dişlerin çıkması ve yerleşme süreci devam etmektedir. Bu nedenle sağlıklı ve düzgün dişlerin mevcut olması için tel tedavisi oldukça faydalı ve yardımcı yöntem olarak öne çıkmaktadır. Büyüme ve gelişme sürecinin devam etmesi döneminde yapılan tel tedavisi oldukça önem teşkil etmektedir.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

En İyi Elektronik Sigara Modelleri

En İyi Elektronik Sigara Modelleri

Bursa Spa Hizmeti Nereden Alınır?

Bursa Spa Hizmeti Nereden Alınır?

Sağlık Ajandasında Bilinmeyen Haberler

Sağlık Ajandasında Bilinmeyen Haberler

Aliağa ve Bergama İlaçlama Merkezleri

Aliağa ve Bergama İlaçlama Merkezleri

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir