En Şık Şömine Modelleri 2021

En Şık Şömine Modelleri 2021

Şömine eskiden olduğu kadar günümüzde de evlerin dekorasyonunu güzelleştiren, hem keyif hem ısınma amaçlı olarak kullanılan parçalarıdır. Her ne kadar keyifli olsa da içinde oturduğunuz bir eve şömine eklemek düşünüldüğünden zahmetli bir iştir. Bacalar, bağlantılar ve yer döşemeleri şömine için uygun hala getirilmelidir. En uygun olan evinize taşınmadan önce bu işeri halletmenizdir.

Şömineyi hangi amaçla kullanacaksanız şömine modelleri o amaca uygun seçilmelidir. Şömineyi sadece dekoratif amaçlı düşünüyorsanız elektrikli, alev efektli olan bir şömine işinizi görür. Eğer şömine sadece ısınmak için kullanılacaksa kapalı tip bir şömine almalısınız. Evinizin başka bölümlerini de ısıtmayı planlıyorsanız şömineniz kalorifer tesisatlarına bağlanabilen su depolu ve devir daim pompalı bir model olmalı. Hem ısınırım hem keyfime bakarım, arada ızgara yaparım, önüne uzanır ateşi seyrederken yanan odunların çıtırtısını dinlerim diyorsanız mutlaka açık sistem bir şömine tercih etmelisiniz.

Şömine modelleri tercih edilirken estetik kadar konfor ve verime de dikkat edilmelidir. Açık sistem şömineler konfor sunarken daha fazla odun yakmanıza sebep olurlar. Kapalı sistem şömineler ise yakıt açısından daha ekonomiktirler. Daha az odunla daha verimli çalışırlar. Ayrıca yangın ve zehirlenme tehlikeleri yoktur. Kapalı sistem şömineler havayı daha az kirletirler. Şömine yanma anında ısı odasındaki sıcak hava yukarıdaki çıkış menfezinden çıkarken, şöminenin altında bulunan boşluktan soğuk hava girer. Bu hava sirkülasyonu şömine yandığı sürece devam eder.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Arçelik Demek Yenilik Demek

Arçelik Demek Yenilik Demek

Kaliteli Elektronik Sigara Nasıl Seçilir

Kaliteli Elektronik Sigara Nasıl Seçilir

Her İş Yerinin İhtiyacı Olan Kepenk Sistemleri

Her İş Yerinin İhtiyacı Olan Kepenk Sistemleri

Veri Kurtarma Fiyatları 2021

Veri Kurtarma Fiyatları 2021

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir