Kuyumcu Vitrininde Neler Olmalıdır?

Kuyumcu Vitrininde Neler Olmalıdır?

Kuyumculuk sektörü ender işlerden biridir, şöyle ki; hem satarken hem de alırken kazanırsınız. Veresiyesi olmaz ya nakit ya da kredi kartı ile çalışırsın. O yüzden belli bir sermaye birikimi olanlar için iyi bir gelir kapısı ve iş imkânı sağlar. Tabii ki işyeri açarken düzenlenecek olan kuyumcu vitrini işin en önemli noktalarındandır.

Bu konuda genel bir bilgisi olmayanların kuyumcu malzemeleri kaliteli albenili almalarını ve vitrinlerini uzmanlara düzenlettirmeleri satış profillerine yansıyacaktır. Çünkü kuyumculuk sektöründe müşteri önce vitrini görür beğendiği bir şey varsa girer ve bu sayede diğer ürünleri de sunma şansı olur. Haliyle bütün ürünler vitrine konamayacağından her kesime hitap edebilecek şekilde düzenlenmelidir.

Bu işe yeni başlayacak olanların öncelikle bu işin erbapları yanında bir süre staj yapmalarını öneririm. İkna kabiliyetin yoksa hiç başlama derim. Açacağın işyerinin mevkii de çok önemli tabii ki çevreyi de unutmamak lazım. Bir de sermaye ne kadar çok olursa kazancın ve müşteri profilin o oran da artabilir. İnsanlarla kurulacak iyi ilişkiler daha fazla müşteri olarak dönebilir. Kadın müşterileri de memnun etmek lazım çünkü en büyük müşteri grubudur. Bazen maliyetinden satacağın bir çeyrek altın sana daha fazla müşteri olarak geri dönebilir. Her zaman kar amaçlı satışlar ilk ilke olmamalıdır. Dostluk ve güven bence bu sektörde en önemli unsurlardan biridir.

sponsor reklam

Benzer Yazılar

Bitcoin’e Alternatif Olabilecek 4 Kripto Para

Bitcoin’e Alternatif Olabilecek 4 Kripto Para

Evden Eve Nakliyat Firmaları Adresi

Evden Eve Nakliyat Firmaları Adresi

Mis Gibi Kokan Çiçek Çeşitleri

Mis Gibi Kokan Çiçek Çeşitleri

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir