Categories: Haber

Cephe Kaplama Çeşitlerinden Eps Uygulaması

Dış cephe kaplaması yapılmadan önce bir takım ön hazırlıklar yapılması gerekmektedir. Zemin kontrolü yapılarak uygulamaya başlanır. Bunun için dış cephe kaplaması yapılacak alanın sıvalı, kuru, temiz, kabarık ve tümseklerden arındırılmış olması gerekir. Kabarık kısımlar, dökülen bölgeler var ise tamir harcı kullanılarak onarılmalıdır. Uygulama yapılacak alanların üzerinde bulunan reklam panoları, klima varsa kablolar sökülüp dış cephe kaplama uygulamasına hazır hale getirilmelidir. Uygulama için hava durumu da oldukça önemlidir. Güneşin direk geldiği zamanlarda, yağmurlu ve kuvvetli rüzgarın hakim olduğu günlerde uygulama yapılmamalıdır. Bütün ön hazırlıklar yapıldıktan sonra dış cephe kaplama uygulama işlemine geçilir.

Ön Hazırlık Sonrası Yapıştırıcı Hazırlanması

Eps dış cephe kaplama sistemlerinde çimento esaslı yapıştırıcı, suyla karıştırılarak hazırlanır.

Hava şartlarına bağlı olarak yapıştırıcıyı hazırlarken, 25 kilogramlık yapıştırma harcına aşağı yukarı 6-7 litre su gerekir. Karışım 10 dakika kadar karıştırılıp 4-5 dakika kadar dinlenmeye bırakılıp tekrar karıştırılarak hazır hale getirilmiş olur.

Hazırlanan bu yapıştırıcı dış cephe kaplama harcı 2 saat içerisinde kullanılması tavsiye edilir.

Dış cephe kaplama uygulamalarının düzgün ilerlemesi için işe su basman profili ile başlamak daha doğru olur. Dış cephe kaplama için kullanılacak EPS kalınlığı dikkate alınarak seçilmelidir. Kaplama yapılırken levha aralarında genleşme derzleri için 0,5 – 1 cm lik aralıklar bırakılmalıdır.

Yapıştırıcı Harç Teknikleri

Dış cephe kaplama için kullanılan strafor köpüklerin yapıştırılmasında iki türlü yöntem kullanılır.

Bunlardan birincisi, çerçeveleme metodudur. Bu metot da levha kenarlarına, boydan boya 5 cm genişliğinde yapışkan harç sürülür, levhaların içine ise öbekler halinde harçtan konarak yapılır.

İkinci yapıştırma yöntemi ise, taraklama yöntemidir. Bu uygulamada ise kullanılacak levha yüzeyinin her tarafını tamamen kaplayacak şekilde yapışkan harç sürülüp, taraklı mala ile eşit şekilde yayılır.

Dış Cephe Kaplama Levhalarının Sabitlenmesi

Dübel uygulamaları yapışkan harç tam olarak kuruduktan sonra ( bu süre genellikle 24 saattir ) sabitlemek için dübel işlemi yapılabilir. En doğru dübel işlemi metre kareye 6 adet olacak şekilde yapılmalıdır. Bu sayı bina yüksekliğine veya rüzgarın şiddetli olduğu bölgelere göre artabilir. Dübel yapısı ve uzunluğu dış cephe kaplama malzemesine uygun seçilmelidir. Yukarıda sayılan işlemler bittikten sonra sıva aşamasına geçilir. Düzgün sıva işlemi gerçekleştirmek için köşelerde fileli köşe profilleri kullanılır.

Bu postu değerlendir.
Yurttaş Haber

Share
Published by
Yurttaş Haber

Recent Posts

Banyo Dekorasyonu

Banyo dekorasyonları aksesuar ve mobilya seçenekleriyle çok özel hale geliyor. Ev dekorasyonunun önemli bir parçasını…

12 ay ago

IQOS Elektronik Sigara Aksesuarları

Elektronik sigara kullanırken iqos aksesuarlarına ihtiyaç duyabilirsiniz. Elektronik sigarayı çalıştırmak için gerek duyulan tüm aksesuarlara…

1 yıl ago

Ahşap Dış Cephe Mantolama Çözümleri

Dış cephe ısı yalıtımı ile binaların çok daha güzel şekilde görünmesini sağlayabilirsiniz. Sektörde profesyonel odaklı…

1 yıl ago

Son Derece Konforlu Otel

Bursa’yı tatil için tercih edenlere en kaliteli hizmetleri sunan ve her konuda yardımcı olan Bursa…

1 yıl ago

İngiltere Vize Başvurusu Nedir?

İngiltere’de oturan aile bireylerinin yanına gitmek için İngiltere vizesi alınması gerekir. Vize almak için resmi ikamet adresi…

1 yıl ago

Arçelik Demek Yenilik Demek

Bursa Arçelik olarak bayisi olduğumuz Arçelik firmasının sunduğu beyaz eşyaları ve teknolojik ürünleri müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bayi…

2 yıl ago